FOK! Wat een weer: code geel om dichte mist

Opgepast: In het zuiden en midden van het land komt op veel plaatsen dichte mist voor. Met minder dan 200 meter zicht kan deze mist zeer hinderlijk zijn in het verkeer. In de tweede helft van de ochtend zal het zicht geleidelijk verbeteren.

Het zicht was vannacht het slechts in delen van Noord-Brabant en Zuid-Holland. Onder andere in Voorschoten, Rotterdam en Gilze-Rijen werden zichtwaarden gemeten van minder dan 100 meter. De laagste waarde werd gemeten in Woensdrecht (in het uiterste westen van Noord-Brabant). Hier was om 4:00 uur slechts 59 meter zicht.

In de tweede helft van de ochtend trekt de mist langzaam op en gaat over in nevel en lage bewolking. Regionaal blijft het de hele dag grijs. Op andere plaatsen breekt de zon tijdelijk door.

Er zijn ook plaatsen waar de zon vanochtend schijnt, vanmiddag raakt het van het westen uit op steeds meer plaatsen weer bewolkt. De temperatuur ligt in de vroege ochtend nog rond het vriespunt met kans op lokale gladheid. De middagtemperatuur komt uit tussen ca. 3°C in het zuidoosten en 8°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en zwak tot matig, langs de kust in de loop van de middag vrij krachtig.

In de avond en in de nacht naar vrijdag is het op het uiterste zuidoosten na overwegend bewolkt en valt van tijd tot tijd lichte motregen. In het zuidoosten komen eerst nog opklaringen voor. De minimumtemperatuur varieert van -1°C in het zuidoosten tot +8°C in het noordwesten. De zuidwestelijke wind neemt verder toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig tot hard langs de kust en op het IJsselmeer. Langs de noordkust kan enige tijd een stormachtige wind komen te staan, 8 Bft. Daar zijn dan ook zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. In de nacht neemt de wind langzaam iets af.

Morgen overdag is het grijs en regenachtig. De middagtemperatuur ligt tussen 6°C in zuidoosten tot 10°C in het noordwesten. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, langs de kust krachtig, 6 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

mooie mistfoto van maandagmorgen; op de achtergrond de bossen van Woensdrecht. (Foto: Maily)
mooie mistfoto van maandagmorgen; op de achtergrond de bossen van Woensdrecht. (Foto: maily)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.