Haagse PVV stelt vragen over steekpartij

De PVV in de Haagse gemeenteraad vraagt vandaag tijdens de commissie bestuur in de gemeenteraad tekst en uitleg aan burgemeester Remkes over de steekpartij die vrijdag plaatsvond in het centrum van Den Haag. Een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd naar aanleiding van het incident zaterdagavond aangehouden bij een daklozenopvang.

Sebastian Kruis, fractievoorzitter van de Haagse PVV, vraagt zich af waarom er tot op heden zo weinig bekend is gemaakt over de dader. Het raadslid vindt het raar dat de nationaliteit en de voornaam van de verdachte worden verzwegen. Ook wil hij weten hoe het kan dat de politie een terroristisch motief uitsluit terwijl de verdachte nog niet heeft gepraat over zijn motief. Kruis zegt daarover: “Er leven een hoop vragen in de stad over de dader en de toedracht en daar wil ik vandaag antwoorden op. Als er allerlei informatie wordt achtergehouden dan wekt dat de indruk van een doofpot en dat is slecht voor het vertrouwen in de politie en de politiek.”

Het PVV-raadslid is eveneens niet te spreken over de communicatie tijdens het incident. De politie twitterde vanaf meerdere accounts, er werd een verkeerd signalement verspreid, en de gemeente twitterde later over een schietincident in plaats van een steekincident. “Het lijkt erop dat er weinig is verbeterd na de slechte communicatie van burgemeester Krikke bij de aanslag op Bevrijdingsdag vorig jaar. Ook nu kwam er weer verkeerde informatie naar buiten. Burgemeester Remkes is naar Den Haag gehaald om orde op zaken te stellen maar tot nu toe lijkt door zijn toedoen de stad steeds verder in chaos te belanden”, aldus het raadslid.