Season One van Call of Duty: Modern Warfare van start

Season One van Call of Duty: Modern Warfare is verkrijgbaar, inclusief een nieuwe Battle Pass en de grootste content-drop in de geschiedenis van Call of Duty. Season One geeft nieuwe multiplayer -maps, -modi, coöpervaringen, in-game evenementen en meer. Daarnaast biedt het nieuwe Modern Warfare Battle Pass-systeem spelers veel mogelijkheden hun ervaring aan te passen met nieuwe content. Door de game te spelen komen basiswapens, wapenblauwdrukken, wapencharms en andere cosmetische items beschikbaar.

Season One van Call of Duty: Modern Warfare is voor alle spelers op alle platformen beschikbaar. Gedurende het seizoen wordt wekelijks nieuwe content toegevoegd. De nieuwe content bevat:

  • Nieuwe multiplayer-maps: Crash, een multiplayer-map uit Call of Duty 4: Modern Warfare is omgevormd tot locatie waar een helikopter is neergestort in Urzikstan. Ook alle flankingroutes en spectaculaire dakgevechten zijn hierin meegenomen. Later dit seizoen komen er nog twee geremasterde maps uit Call of Duty 4: Modern Warfare beschikbaar, inclusief Vacant, een verlaten kantoor waarin gevechten plaatsvinden door het hele complex. Ook Shipment, een map die gemaakt is voor snelle actie is speelbaar.
  • Nieuwe 2v2 Gunfight maps: Duik in 2v2 matches in de nieuwe Atrium map die plaatsvindt op een paleis in Verdansk. Hiernaast is de nieuwe Cargo-map, een open opslagfaciliteit in het ruim van een vrachtcontainerschip in de London Docks is speelbaar. Later dit jaar komt Shipment ook beschikbaar als 2v2 Gunfight-map.
  • Nieuwe Ground War-map: een veldslag met 64 spelers in Port, een grootschalige Ground War-map met opslagcontainers, hijskranen, gebouwen en straten.
  • Klassieke Special Ops-ervaringen: In Pitch Black moet je het leegstaande landgoed van Barkov infiltreren om informatie te verzamelen en te versturen naar je tactical rover. In Grounded ga je militanten van Al Qatala bestrijden die Barkovs voormalige luchtbasis hebben ingenomen om wapens en air assets te stelen. Later in Season One arriveert Bomb Squad, waarin Armistice Team 4 QRF de IEDs moet ontmantelen die in een Urzikstaanse stad zijn geplant.
  • Nieuwe Special Ops Operations: In Operation Strongbox ga je de cryptosleutels die je hebt gestolen gebruiken om een bank aan te vallen, de kluis te openen en The Banker te elimineren. In Operation Just Reward, die later dit jaar beschikbaar is, moet je de geldstroom van Al Qatala in Verdansk afsnijden en het hoofd van hun financiële operatie aanpakken door de mobiele datacenters van The Banker te hacken.
  • Nieuwe multiplayer-modes: In Reinforce, een hybride mix van Domination, Search & Destroy en Search & Rescue, moet je punten veroveren om gevallen teamgenoten weer tot leven te wekken, wie alle punten heeft veroverd wint de ronde. Later in Season One komen extra modes beschikbaar, inclusief Infected, een survival party-mode waarin geëlimineerde survivors als geïnfecteerden jacht maken op de rest. In O.S.P. Gunfight zijn dezelfde mechanieken van toepassing als bij de gewone Gunfight modus, met als verschil dat spelers elke match beginnen zonder wapens of uitrusting en deze dus elke keer opnieuw moeten verzamelen.
  • Nieuwe wapens: Alle spelers kunnen gratis nieuwe wapens verdienen waaronder de RAM-7, een nieuwe, volledig automatische bull-pup Assault Rifle, terwijl de Holger-26 een LMG-spec is van het Holger-model.

De Season One Battle Pass is te koop voor 1.000 COD points, daarnaast kunnen spelers upgraden naar de Battle Pass-bundel met daarin 20 Tier Skips. Of je er nu voor kiest om je Battle Pass te upgraden of niet, sommige tiers leveren gratis Call of Duty Points die zijn te gebruiken in de winkel of voor toekomstige Battle Pass-upgrades. Behalve voor de Battle Pass kunnen spelers Call of Duty Points ook gebruiken om cosmetische items in de winkel te kopen die wekelijks worden bijgewerkt, uiteenlopend van wapen blauwdrukken, een nieuwe operator, operator-skins en diverse draagbare accessoires.

Call of Duty: Modern Warfare is nu verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en pc.