NFL: Seahawks en Vikings vechten mooi duel uit

In de NFL hebben de Seattle Seahawks en de Minnesota Vikings een prima duel uitgevochten. In Seattle was geen van beide ploegen duidelijk sterker dan de rest en dus bleef het lang spannend.

De eerste drive van de Vikings leverde gelijk een touchdown op: fullback CJ Ham zette een indrukwekkende run neer, waarna Dalvin Cook een paar plays later kon scoren. Vlak voor het einde van het eerste kwart trok Chris Carson de stand met een 1-yard touchdown weer gelijk.

In het tweede kwart werd een pass van Seahawks-quarterback Russell Wilson omhoog getikt door defensive tackle Armon Watts van de Vikings, die pas vorige maand in de NFL debuteerde, waarna safety Anthony Harris een 20-yard interception return touchdown liet noteren: 7-14.

Via een field goal voor beide teams kwam de 10-17 ruststand op het scorebord, in het derde kwart namen de Seahawks de touwtjes in handen: Rashaad Penny scoorde met een 1-yard run en Wilson bereikte David Moore met een prachtige pass over zo'n 40 yards, waarna Moore de resterende 20 yards richting endzone aflegde voor 27-17.

Een 13-yard touchdown van Penny vergrootte de Seahawks-voorsprong aanzienlijk, maar Vikings-quarterback Kirk Cousins bereikte Laquon Treadwell al snel voor een indrukwekkende 58-yard touchdown pass en met zeven minuten te gaan bracht Kyle Rudolph de spanning helemaal terug: 34-30....waarna Dan Bailey het extra punt miste en de score zo niet binnen één field goal kreeg.

Dat bleek de genadeslag voor de bezoekers, Jason Myers trapte nog een 36-yard field goal binnen voor Seattle en daarmee was het gedaan: 37-30.

Seahawks - Vikings (Bron: YouTube)