Deceuninck-Quick Step haalt sprinter Bennett binnen en heeft selectie voor komend jaar rond

Deceuninck-Quick Step heeft een opvolger gevonden voor Elia Viviani. Sam Bennett komt over van BORA-hansgrohe en ondertekent een contract voor twee jaar bij de Belgische ploeg. Ook Shane Archbold komt over van BORA-hansgrohe.

Maanden geleden werd al bekend dat Deceuninck-Quick Step graag Bennett wilde inlijven als opvolger van Viviani, die komend seizoen uitkomt voor Cofidis. Probleem was alleen dat Bennett nog een contract had bij het Duitse team, dat hem niet zomaar wou laten gaan.

Uiteindelijk hebben ze de Iers kampioen toch naar Deceuninck-Quick Step laten gaan, doordat Bennett geen perspectief zag bij zijn voormalige werkgever. Hij kwam pas op het derde plan terecht omdat BORA-hansgrohe de voorkeur gaf aan Peter Sagan en Pascal Ackermann in de sprints.

Vier weken geleden maakte BORA-hansgrohe bekend dat de wegen van het team en Bennett zich dan toch zouden scheiden. Nu is bekend geworden dat Bennett samen met zijn vaste sprintaantrekker Archbold voor twee jaar heeft getekend bij Deceuninck-Quick Step. Daarmee heeft de Belgische ploeg de selectie voor 2020 rond.

"Ik ben opgelucht dat ik bij Deceuninck-Quick Step getekend heb", reageert Bennett op de transfer. "Ik zit bij de ploeg waarvan ik als kind een poster had hangen boven mijn bed. Ik had nooit gedacht dat ik ooit zelf met dat shirt zou rijden."