Van Basten uit FIFA 20 na 'Sieg Heil'

Het aanmoedigen van de Duitse oorlogsmachine door Marco van Basten is bij EA Sports niet echt lekker gevallen. De ontwikkelaar heeft de Nederlandse oud-voetballer uit het spelletje FIFA 20 gehaald, nadat hij vorige maand op TV 'Sieg Heil' zei.

Van Basten was niet zichtbaar tijdens het interview met de Duitse Heracles-trainer Frank Wormuth, maar zijn opmerking was op de achtergrond wel te horen. FOX Sports besloot hem daardoor al een uitzending op de bank te houden, 7 december is de voormalig aanvaller weer terug op de buis.

De oud-voetballer maakte al dezelfde dag excuses, maar EA heeft daar een broertje dood aan. Men zegt op de hoogte te zijn van Van Basten's matige grapje en heeft de zogenaamde 'ICON-items' van hem voorlopig onbeschikbaar gemaakt. Met dergelijke items is Van Basten als personage speelbaar in het spelletje.

Het is nog niet duidelijk of Van Basten door bezitters nog wel te verhandelen is op FIFA 20's marktplaats en te gebruiken is in het spel, of dat hij helemaal verbannen is.