Handbalsters winnen wel tweede groepswedstrijd op WK

De Nederlandse handbalsters hebben hun tweede groepswedstrijd op het WK handbal tegen Angola gewonnen. In Japan werd het 35-28 in Nederlands voordeel.

Oranje had zaterdag nog de eerste wedstrijd tegen Slovenië verloren en moest er een goed resultaat komen in de tweede wedstrijd tegen Angola. In de Aqua Dome van het Japanse Kumamota begon het Nederlands handbalteam goed aan de wedstrijd en had al snel een voorsprong van drie punten voorsprong. De gehele eerste helft hield Oranje die voorsprong vast en bij rust was de voorsprong opgelopen naar vijf punten verschil.

In het begin van de tweede helft leek het erop dat Nederland het verschil verder zou uitdiepen, maar gedurende de tweede helft kwam Angola terug tot drie punten verschil. In het slot liep Oranje toch nog wat uit en boekte ze een 35-28 overwinning tegen Angola. Lois Abbingh was de topscorer aan Nederlandse kant met 11 goals. Ook keeper Tess Wester was goed voor één doelpunt.

Slovenië dat zaterdag nog verrassend van Nederland won kon niet voor nog een verrassing zorgen. Tegen Noorwegen werd het 36-20 in Noors voordeel, al stond Slovenië lange tijd in de eerste helft op voorsprong. Noorwegen staat nu met Servië aan de leiding in de poule van Nederland met twee overwinningen.

Handbalsters winnen wel tweede groepswedstrijd op WK (Bron: Youtube.com)