Skiester Shiffrin verwoest concurrentie op thuisslalom

Alpineskiester Mikaela Shiffrin heeft tijdens de World Cup in Killington vernietigend uitgehaald. De Amerikaanse won voor eigen publiek de slalom met meer dan twee seconden voorsprong op de naaste concurrentie.

In de eerste run liet Shiffrin al weinig heel van de hoop van haar concurrentes: Petra Vlhova volgde op 1,13 seconden, Wendy Holdener op 1,74 seconden en Katharina Liensberger had op de vierde plek al meer dan twee seconden aan de broek.

De Zweedse Anna Swenn Larsson kende een ijzersterke tweede run en zag vanaf de negende plek hoe de een na de ander niet aan haar tijd kwam. Holdener ging na enkele meters al de fout in en daarmee wist de Zweedse dat haar podiumplek een feit was.

Vlhova liet een prima run zien en dook een kleine halve seconde onder Swenn Larsson's tijd, maar op Shiffrin stond wederom geen maat: ze breidde haar voorsprong uit naar 2,29 seconden aan de finish en met 2,73 tellen was Swenn Larsson op plek drie verder de enige die binnen drie seconden bleef.

De Nederlandse Adriana Jelinkova haalde de finish van de eerste run nét niet: bij een van de laatste twee poortjes ging ze de fout in, hoewel plaatsing voor run twee al onzeker leek.