Ghiotto wint laatste Formule 2-race 2019, De Vries in achterhoede

De laatste Formule 2-race van 2019 is gewonnen door Luca Ghiotto. De Italiaan, die volgend jaar in GT-auto's gaat racen, was de beste tijdens de sprintrace op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi.

Giuliano Alesi pakte bij de start vanaf poleposition de leiding en kreeg Ghiotto en Nicholas Latifi achter zich aan. Nyck de Vries kende niet echt een lekker begin van de race en viel een paar plaatsen terug naar de zestiende stek. Richting de helft van de wedstrijd opende Ghiotto met succes de aanval op leider Alesi, die niet veel later ook Latifi en Callum Ilott langszij zag komen. Sergio Sette Camara, de winnaar van zaterdag, ging ondertussen voorbij Louis Deletraz naar de zesde plek.

De matige, maar door veel geld gesteunde Sean Gelael moest zijn auto kort voor het einde stilzetten, wat voor een virtual safety car zorgde. Daarna kwam Sette Camara nog naar voren en hij werkte zich voorbij Alesi en Ilott zowaar naar de derde plek. Ghiotto's overwinning kwam geen moment meer in gevaar, net als Latifi's tweede plek en Sette Camara's podium. De Vries sloot zijn Formule 2-carrière af met een uiterst matig weekeinde, een dertiende plek, maar wél de titel.