SkiŽr Dressen viert comeback met zege op eerste afdaling

Alpineskiër Thomas Dressen heeft in het Canadese Lake Louise de eerste afdaling van het World Cup-seizoen gewonnen, de derde zege uit zijn loopbaan. Voor de 26-jarige Duitser was dat een extra mooie prestatie: een jaar geleden raakte hij in Beaver Creek zwaar geblesseerd aan zijn knie en zaterdag maakte hij na een jaar zijn comeback.

De Zwitser Beat Feuz ging als vijfde naar beneden en zette de snelste tijd op de klokken, waarna Kugelblitz zag hoe landgenoot Carlo Janka gelijk na hem zijn tijd evenaarde. De volgende was de Italiaan Dominik Paris en de Süd-Tiroler dook 0,24 seconden onder de tijd van het Zwitserse duo, waarna de nodige aanvallen van anderen niet slaagden.

Dressen was de nummer dertien op de startlijst en ondanks een wat matig begin raasde hij naar de allersnelste tijd, vooral dankzij een indrukwekkend tweede deel van de East Summit-piste. Daar bleef het wat podiumplekken betreft bij en dus kon Janka, al jaren geplaagd door blessureleed, zijn eerste podiumplaats sinds maart 2017 vieren.

Zondag volgt om 20.15 uur Nederlandse tijd de super-G in het prachtige Lake Louise.