Sette Camara wint voorlaatste F2-race van het jaar, De Vries 14e

Sergio Sette Camara heeft de voorlaatste Formule 2-race van het jaar gewonnen. Op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi schreef de Braziliaan de hoofdrace op zijn naam.

Bij de start nam Louis Deletraz vanaf de derde plek de leiding, waarbij hij optimaal profiteerde van een mindere start van Callum Ilott en polesitter Sette Camara. Nyck de Vries vertrok als zesde, maar kwam al vrij snel voorbij Zhou Guanyu. Na een ronde of drie ontstonden er echter al forse problemen voor De Vries en vele anderen: de zachte banden bleken wel érg kort mee te gaan en binnen no-time verloren ze drie tot vijf seconden per rondje op de mannen die op hardere banden gestart waren.

Nobuharu Matsushita nam zo bijvoorbeeld simpel de leiding over van Deletraz, terwijl ook Zhou en zijn teamgenoot Luca Ghiotto lekker naar voren kwamen. Zo snel het kon kwam meer dan de helft van het veld naar binnen voor de verplichte pitstop en een setje harde banden, behalve de acht coureurs die daar al op waren gestart. Zo kabbelde het verder zonder al teveel gedoe voort, tot Matsushita vier ronden voor het einde naar binnen kwam, net als Ghiotto.

Deletraz en Sette Camara kwamen ruim vóór Matsushita de baan op en de Braziliaanse polesitter verschalkte zijn concurrent al snel. Dat bleek het duel om de winst te zijn, want alleen Zhou reed nog voor het duo en de Chinees moest nog naar binnen, wat hij een ronde later deed. Matsushita kwam ondertussen op zijn verse, zachte banden hard naar voren en nam teamgenoot Deletraz simpel te grazen, terwijl de Zwitser ook Zhou achter zich aan en al snel langs zich heen kreeg.

De zege van Sette Camara kwam niet meer in gevaar, Matsushita en Zhou completeerden het podium. Kampioen De Vries eindigde uiteindelijk als veertiende, na een race om - voor hem - snel te vergeten.