De Zwaan kan Van Barneveld met pensioen sturen: 'Het heeft twee kanten'

Jeffrey de Zwaan wacht mogelijk een duel met Raymond van Barneveld op het wereldkampioenschap darts. The Black Cobra is al zeker van een plek in de tweede ronde, terwijl Barney eerst nog langs Darin Young moet.

De Zwaan stond enkele jaren onder de hoede van de de vijfvoudig wereldkampioen. Nu krijgt de Leidschendammer wellicht de kans om Van Barneveld met pensioen te sturen. De 52-jarige Hagenaar stopt immers zijn profcarrière na het aankomende WK. Hij kijkt dan ook met gemengde gevoelens naar de loting. "Of ik hierop hoopte? Het heeft twee kanten. Raymond speelt natuurlijk zijn laatste WK, maar ik had niet verwacht dat ik hem zo snel zou tegenkomen", reageerde hij tegenover RTL7darts.

”Als je wil winnen, dan moet je van iedereen kunnen winnen. Dan liever zo snel mogelijk, dan heb je ze alvast gehad. We weten allemaal wat Raymond kan, je moet dus gelijk staan en vanaf het begin gefocust zijn.”

De loting zorgde er wel voor dat het trainingsschema van De Zwaan een lichte aanpassing vereist. Er stonden gezamelijke trainingssessies gepland met Van Barneveld. Die gaan nu niet door. ”Dat gaan we niet doen. We willen elkaar natuurlijk niet beter maken”, grapte De Zwaan. ”Die planning gaat de prullenbak in. Er stonden ook al sessies gepland met Ron Meulenkamp, Geert Nentjes en Jan Dekker. Die blijven gewoon staan”, aldus De Zwaan.