Twee doden bij ernstig ongeval in Lelystad

Op de Larserdreef in Lelystad heeft vrijdagavond 29 november rond 18.15 uur een ernstig verkeersongeval plaatsgevonden. Als gevolg van de aanrijding zijn twee mensen overleden. Vanwege het ongeval, was de Larserweg enige tijd afgesloten. De politie is een onderzoek begonnen naar de toedracht van dit tragische ongeval.

Twee personenauto’s kwamen met elkaar in botsing op het kruispunt van de Larserdreef met het Rijnland. Een van de auto’s was een Toyota Aygo en de andere auto was een witte Range Rover. In beide auto’s zaten drie personen. In de Toyota Aygo zaten drie inwoners van Lelystad: een 67-jarige man als bestuurder, zijn 63-jarige vrouw en een 4-jarig jongetje. De man en het jongetje zijn als gevolg van het ongeluk om het leven gekomen. De vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis vervoerd.

De Range Rover werd bestuurd door een 26-jarige man uit Lelystad. Zowel hij als zijn twee passagiers, twee mannen uit Lelystad van 22 en 27 jaar oud, zijn ter controle naar een ziekenhuis vervoerd. Deze bestuurder is door de politie aangehouden op verdenking van overtreding van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Hij is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Bij hem zijn door de politie testen afgenomen, waaruit is gebleken dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs.

Ter plaatse van het ongeval, hebben diverse omstanders direct hulp geboden. Ondanks de heftigheid van dit tragische ongeval, hebben zij veel waardevolle dingen kunnen doen. De politie spreekt daarvoor veel dank uit. Iedereen die daaraan behoefte heeft, krijgt uiteraard zorg en begeleiding aangeboden.

Het opsporingsteam is in het bijzonder op zoek naar iedereen die een van de betrokken auto’s voor het ongeval heeft zien rijden in Lelystad of in de omgeving van die plaats. Het gaat daarbij om de witte Range Rover. De politie vraagt mensen die deze auto hebben zien rijden om contact op te nemen met de politie via 0900-8844  of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.