NBA: Boze fans deren Anthony Davis niet

In de NBA werd gisteravond een vrijwel volledig programma afgewerkt. Alleen de Dallas Mavericks en de Denver Nuggets kwamen niet in actie. Twee fanbases maakten zich op voor de terugkeer voor een oud-speler. New Orleans zag voor het eerst Anthony Davis in een shirtje van de tegenstander. Brooklyn bezocht de Boston Celtics voor het eerst sinds de ploeg Kyrie Irving overnam.

Of een speler op een heldenontvangst of op boegeroep wordt getrakteerd bij een terugkeer naar een oude ploeg is nogal wisselvallig. Het hangt er onder andere van af of een speler zijn contract waard is gebleken en ook de manier waarop hij is vertrokken.

Anthony Davis was zijn geld meer dan waard in de jaren dat hij voor de New Orleans Pelicans uitkwam. Zonder twijfel was Davis één van de beste spelers in de NBA, maar zonder een sterke selectie om hem heen wist hij met de Pelicans nooit de eerste ronde in de play-offs te overleven. In het afgelopen seizoen stuurde hij heel opzichtig aan op een vertrek naar Los Angeles. Na zijn laatste wedstrijd verscheen hij in een Looney Tunes shirt met de tekst “That’s all folks”, een verwijzing dat hij naar Los Angeles zou vertrekken waar hij met LeBron James een nieuw superteam zou vormen. En Space Jam 2 opnemen, laten we dat vooral niet vergeten.

Anthony Davis werd bij opkomst op het veld dus niet geheel onverwacht getrakteerd op een fluitconcert. Het deerde de ‘Unibrow’ niet. Davis scoorde er lustig op los en met 41 punten werd hij topscorer voor de Lakers die de wedstrijd met 110 – 114 wonnen. Eenvoudig kwam de overwinning niet tot stand, Los Angeles moest in het vierde kwart een achterstand van tien punten ongedaan maken.

Boston had zich opgemaakt voor de terugkeer van Kyrie Irving. Wegens een schouderblessure was Irving echter niet meegereisd met zijn team naar Boston. Dit weerhield de Celtics-fans er niet van om op social media en in het stadion duidelijk te maken dat ze blij waren dat Irving niet meer voor Boston speelde. De guard wordt door de fans verantwoordelijk gehouden voor het teleurstellende vorige seizoen en zijn opvolger, Kemba Walker, is al snel uitgegroeid tot een publiekslieveling.

Kemba Walker liep een paar dagen geleden een ernstige hersenschudding op na een botsing met een teamgenoot en moest op een brancard het veld verlaten. De kleine guard heeft er geen schade aan overgehouden en kreeg het groene licht om weer te starten voor de Celtics. Met 39 punten werd hij topscorer voor zijn ploeg, die met 121 – 110 won.

Kyrie Irving postte na de wedstrijd een bericht op Instagram. Hij riep basketbalfans op om zich niet te laten manipuleren door media die sport onnodig dramatisch maken en om het gooien van een balletje door een ring niet belangrijker te maken dan dat het is.

Joel Embiid herstelde zich van een volledige off-night eergisteren. De Kameroener scoorde 33 punten en pakte 16 rebounds in een 97 – 91 overwinning op de Sacramento Kings.

Embiid kreeg niet voor het eerst dit seizoen hulp van rookie Matisse Tybulle. Thybulle had zich in het universiteitsteam van Washington als onderscheiden als verdediger en hij laat zien dat hij ook in de NBA het elke speler lastig kan maken. De Sixers kozen Thybulle als twntigste in de draft van afgelopen zomer, op dat moment zijn de beste spelers al weg en moet je als ploeg óf betere scouts hebben dan de concurrentie, of geluk hebben dat een speler zich beter weet te ontwikkelen dan werd ingeschat.

Thybulle schoot tegen Kings al zijn schoten raak en was ook goed voor vier steals en twee blocks. De rookie speelt gemiddeld maar veertien minuten per wedstrijd, maar heeft daarin vaak wel een grote impact. Het is niet moeilijk om spelers te vinden die goed kunnen scoren, maar verdedigende specialisten zijn zeldzaam. Philadelphia lijkt deze zomer een uitstekende speler te hebben gevonden.

Portland won de tweede wedstrijd op rij. In eigen huis werd de Oklahoma City Thunder met duidelijke cijfers verslagen: 136 – 119. Alle starters van de Trail Blazers haalden de dubbele cijfers. Carmelo Anthony, die acht van zijn negen schoten maakte, werd ruim voor tijd naar de kant gehaald. De fans in Portland trakteerden de veteraan, die zijn eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelde, op een staande ovatie.

Uitslagen

Boston Celtics – Brooklyn Nets 121 – 110
Charlotte Hornets – Detroit Pistons 102 – 101
Cleveland Cavaliers – Orlando Magic 104 – 116
Indiana Pacers – Utah Jazz 121 – 102
Philadelphia 76ers – Sacramento Kings 97 – 91
Toronto Raptors – New York Knicks 126 – 98
Houston Rockets – Miami Heat 117 – 108
Memphis Grizzlies – Los Angeles Clippers 119 – 121
Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 111 – 102
San Antonio Spurs – Minnesota Timberwolves 101 – 113
Phoenix Suns – Washington Wizards 132 – 140
New Orleans Pelicans – Los Angeles Lakers 110 – 114
Portland Trail Blazers – Oklahoma City Thunder 136 – 119
Golden State Warriors – Chicago Bulls 104 - 90

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 15-3
Boston Celtics 13-4
Toronto Raptors 13-4
Miami Heat 12-5
Philadelphia 76ers 12-6
Indiana Pacers 11-6
Brooklyn Nets 9-9
Orlando Magic 7-10
Washington Wizards 6-10
Charlotte Hornets 7-12
Detroit Pistons 6-12
Chicago Bulls 6-13
Cleveland Cavaliers 5-13
Atlanta Hawks 4-14
New York Knicks 4-14

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 16-2
Denver Nuggets 13-3
Los Angeles Clippers 14-5
Houston Rockets 12-6
Dallas Mavericks 11-6
Utah Jazz 11-7
Minnesota Timberwolves 10-8
Phoenix Suns 8-9
Sacramento Kings 7-10
Portland Trail Blazers 7-12
Oklahoma City Thunder 6-11
New Orleans Pelicans 6-12
San Antonio Spurs 6-13
Memphis Grizzlies 5-12
Golden State Warriors 4-15