NBA: Verdediging Clippers sterker dan aanval Mavericks

Slechts twee wedstrijden werden gisteravond gespeeld in de NBA. De Los Angeles Clippers legden in eigen huis de Dallas Mavericks over de knie: 114 – 99. De Denver Nuggets maakten geen fout in Washington. De nummer twee van het westen versloeg de Wizards met 104 – 117.

De wedstrijd tussen de Clippers en de Mavericks was een interessante strijd. De verdediging van de Clippers wordt gezien als de beste in de NBA, terwijl van de Mavericks met name de aanval wordt geroemd. Het is een bekend spreekwoord dat je met een goede aanval een wedstrijd kan winnen, maar met een goede verdediging kampioen wordt. In deze wedstrijd bewezen de Clippers dat ook wedstrijden met een strakke verdediging beslist kunnen worden.

Luka Doncic, de revelatie van de Mavericks die dit seizoen nog praktisch onstuitbaar is, lag de hele wedstrijd aan de ketting bij Paul George en Kawhi Leonard. De Sloveen raakte slechts vier schoten. Met het ontregelen van het spel van Doncic werd ook de angel uit de aanval van de Mavericks gehaald. De Clippers leidden van start tot finish en de zege is nooit in gevaar geweest. Het was voor het eerst dit seizoen dat een tegenstander de Mavericks onder de honderd punten wist te houden.

Names de Clippers kwam Kawhi Leonard tot 28 punten. Paul George scoorde 26 punten en wist ook zes keer een tegenstander de bal te ontfutselen. Lou Williams blijft zijn rol als zesde man met verve vervullen. De veteraan kwam van de bank en maakte 21 punten.

Doncic, die van het veld nauwelijks tot scoren kwam, mocht wel vaak vanaf de vrije worplijn aanleggen. Hij eindigde met 22 punten en 6 assists. Beide ruim onder zijn gemiddelden dit seizoen.

De Denver Nuggets blijven in het westen prima in het spoor van de Los Angeles Lakers. De nummer twee van de conference had geen enkele moeite met de Washington Wizards. Er wordt wel eens beweerd dat een team de mentaliteit aanneemt van de beste speler van het team. In het geval van Denver is dat de center Nikola Jokic. Hij staat er om bekend dat hij liever een ploeggenoot laat scoren dan dat hij zelf scoort. De Nuggets zijn ook uniek omdat de center als primaire spelverdeler fungeert.

De Nuggets hebben een brede selectie waar elke speler voor gevaar kan zorgen. Tegen de Wizards werd nieuwkomer Jerami Grant, overgekomen van Oklahoma City, topscorer met twintig punten. Liefst acht spelers van de Nuggets maakten minstens acht punten.

De Wizards spelen een verloren seizoen. Point guard John Wall zal waarschijnlijk het hele seizoen moeten missen nadat hij in het voorjaar zijn achillespees scheurde. De Wizards selecteerden deze zomer in de draft de Japanse forward Rui Hachimura, die als college-speler van Gonzaga veel indruk maakte. Hij is de eerste Japanner die in de NBA uitkomt. Tot nu toe speelt de Japanner wisselvallig, maar hij wordt wel gezien als één van de betere rookies van dit seizoen.

Uitslagen

Washington Wizards – Denver Nuggets 104 – 117
Los Angeles Clippers – Dallas Mavericks 114 – 99

Stand Eastern Conference                                                

Milwaukee Bucks 14-3
Miami Heat 12-4
Boston Celtics 12-4
Toronto Raptors 12-4
Philadelphia 76ers 11-6
Indiana Pacers 10-6
Brooklyn Nets 9-8
Orlando Magic 6-10
Washington Wizards 5-10
Detroit Pistons 6-11
Charlotte Hornets 6-12
Chicago Bulls 6-12
Cleveland Cavaliers 5-12
Atlanta Hawks 4-13
New York Knicks 4-13

Stand Western Conference

Los Angeles Lakers 15-2
Denver Nuggets 13-3
Los Angeles Clippers 13-5
Dallas Mavericks 11-6
Utah Jazz 11-6
Houston Rockets 11-6
Minnesota Timberwolves 9-8
Phoenix Suns 8-8
Sacramento Kings 7-9
Oklahoma City Thunder 6-10
New Orleans Pelicans 6-11
San Antonio Spurs 6-12
Portland Trail Blazers 6-12
Memphis Grizzlies 5-11
Golden State Warriors 3-15