'Ajax gaat strijd aan met grootmachten om Argentijns international'

Ajax heeft met Nicolás Tagliafico, Lisandro Martínez en de aan Alavés verhuurde, Lisandro Magallán al drie Argentijnen onder contract staan. De Amsterdammers gaan mogelijk ook voor een vierde speler uit het Zuid-Amerikaanse land. TyC Sports maakt namelijk melding van de interesse van Ajax in Exequiel Palacios.

De 21-jarige middenvelder speelt momenteel nog voor River Plate, waar hij in november 2015 zijn officiële debuut maakte. De teller voor de viervoudig international van zijn land staat inmiddels op 74 wedstrijden namens de club uit Buenos Aires en Palacios lijkt hard op weg naar Europa, waar hij in de afgelopen maanden werd genoemd bij verschillende clubs.

De jonge Argentijn gold eerder dit jaar naar verluidt als een belangrijk doelwit voor Real Madrid, maar van een overstap naar de Koninklijke kwam het uiteindelijk niet. Zijn naam passeerde verder de revue bij onder meer Paris Saint-Germain, Manchester City, Atlético Madrid en Barcelona en nu zou dus ook Ajax zich in de strijd hebben gemengd.

Palacios, die afgelopen weekend met River Plate de finale van de Copa Libertadores verloor van Flamengo, is door een ontsnappingsclausule in zijn tot medio 2021 doorlopende contract voor vijftien miljoen euro op te pikken.

Los Millonarios zouden bovendien niet afwijzend tegenover een vertrek van het talent staan, aangezien de club zijn transfersom goed kan gebruiken om de schuldenlast te verlichten.