Van Gerwen op WK darts tegen winnaar Klaasen-Burness, Barney loot Young

Raymond van Barneveld begint het wereldkampioenschap darts in de eerste ronde met een partij tegen Darin Young, zo heeft de loting maandag uitgewezen. De afzwaaiende Nederlander treft bij een overwinning landgenoot Jeffrey de Zwaan in de tweede ronde. Titelverdediger Michael van Gerwen stroomt pas in de tweede ronde in en speelt tegen Jelle Klaasen of Kevin Burness.

De 52-jarige Van Barneveld speelt op het WK van de PDC zijn laatste toernooi als darter. Barney komt vanwege zijn lage ranking al in de eerste ronde in actie en speelt dan tegen de 46-jarige Young. De Amerikaan deed de afgelopen drie jaar niet mee aan het WK en zijn beste prestatie is het bereiken van de tweede ronde in 2010.

Van Barneveld won het WK vijf keer en gaat voor zijn zesde eindzege. Als De Hagenaar Young weet te verslaan, neemt hij het in de tweede ronde op tegen De Zwaan. De 23-jarige Rijswijker behoort tot de top 32 van de wereld en stroomt daarom pas in de tweede ronde in.

Ook de dertigjarige regerend wereldkampioen Van Gerwen komt pas in de tweede ronde in actie. De nummer een van de wereld, die op zijn vierde wereldtitel jaagt, treft de winnaar van Klaasen-Burness. 

Jermaine Wattimena en Danny Noppert zijn de andere Nederlandse spelers met een geplaatste status op het WK en hebben daarom een bye in de eerste ronde. Wattimena treft in de tweede ronde de winnaar van Luke Humphries tegen Devon Petersen en Noppert neemt het op tegen Steve Lennon of Callan Rydz.

Er komen nog meer landgenoten in actie. Vincent Van der Voort speelt tegen Keane Barry en bij een overwinning tegen Dave Chisnall in de tweede ronde. Ron Meulenkamp opent tegen Ben Robb en speelt bij een zege tegen Chris Dobey.

Jan Dekker neemt het op tegen Ryan Joyce en in de tweede ronde wacht Jonny Clayton. Benito van de Pas wacht eerst een ontmoeting met Gabriel Clemens en speelt bij winst tegen Max Hopp. Geert Nentjes kent een burenruzie met eerst Kim Huybrechts en daarna wacht eventueel oud-wereldkampioen Rob Cross.

Het WK begint op vrijdag 13 december. De finale is op nieuwjaarsdag. 

Loting WK Darts.
Loting WK Darts.