'Dit is een overval!!' blijkt 'geintje' te zijn

Zondagmiddag zou er poging overval op een winkel aan de Frederikstraat in Tilburg gedaan zijn. Een 48-jarige Tilburger die aanwezig was in de winkel heeft de jongens echter de winkel uitgestuurd. Agenten hebben twee jongens later aangehouden.

Rond 16.15 uur liepen twee 14-jarige jongens, één met masker op, de winkel binnen en zouden ‘dit is een overval’ hebben geroepen. De andere jongen filmde het voorval. Een man die in de winkel aanwezig was besloot in te grijpen en de jongen rustig naar buiten te begeleiden. Eenmaal buiten zeiden zij dat het om een geintje ging en dat ze riepen 'dit is geen overval'. De jongens zijn weggelopen, hevig geschrokken medewerkers achterlatend.

Dankzij cameratoezicht hebben agenten de jongens later aan kunnen houden in het Hendrikhof. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor en verder onderzoek. Hun telefoon is in beslag genomen om de beelden te bekijken voor het onderzoek. Op deze beelden zijn meer 'grapjes' van de jongens gevonden. De politie heeft hen duidelijk gemaakt dat dit geen grappen zijn en gevaarlijke situaties kunnen opleveren.