Kleding van slangenleer in beslag genomen

De dierenpolitie heeft vorige week bij een 41-jarige vrouw in Kennemerland een jasje, een pantalon en een paar schoenen van slangenleer in beslag genomen. Het betreft slangenleer van de Malayo Python Reticulatus; een bedreigde reuzenslang uit Zuid-Oost Azië.

De vrouw had de kleding te koop aangeboden via internet. De dierenpolitie heeft hierop actie ondernomen en is naar de woning van de vrouw gegaan en heeft deze goederen in beslag genomen. De handelswaarde van de goederen wordt geschat op enkele duizenden euro’s. De slangenleren kleding en schoenen zijn op echtheid gecontroleerd door een deskundige op het gebied van reptielen. Vermoedelijk zijn vijf Pythons gebruikt om de kleding te maken.

De vrouw gaf aan dat zij niet wist dat dit strafbaar is. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. De handel in goederen van beschermde diersoorten is een economisch delict, dat als misdrijf strafbaar is gesteld (overtreding van artikel 3.3.7 van de Wet Natuurbescherming). De vrouw heeft inmiddels afstand gedaan van de kleding. Zij zal moeten kunnen aantonen dat zij de spullen legaal heeft verkregen.

Kleding van slangenleer in beslag genomen (afbeelding: Politie)
Kleding van slangenleer in beslag genomen (afbeelding: Politie)