Hockeyers Rotterdam winnen topper, Den Bosch klopt Amsterdam

Op de elfde speeldag in de Hoofdklasse hebben de hockeyers van Rotterdam de topper tegen Kampong met 3-2 gewonnen. Den Bosch boekte een prima zege door Amsterdam in het eigen Wagener Stadion met 3-2 te kloppen en HGC won in Eindhoven met 5-4 van Oranje-Rood. Hekkensluiter Almere pakte een punt tegen Tilburg. Het werd 2-2.

Almere - HC Tilburg (2-2)
13' 0-1 Federico Fernandez Onega
37' 0-2 Jaïr van der Horst
51' 1-2 Valentijn Charbon
59' 2-2 Valentijn Charbon
Tilburg leek er zondag met de volle buit vandoor te gaan tegen Almere, maar Valentijn Charbon behoedde zijn ploeg met twee treffers voor een nederlaag. Almere pakte dankzij de 2-2 het eerste punt van het seizoen in eigen huis. Het was ook pas het tweede punt van de competitie voor de hekkensluiter, die slechts twee punten achterstand heeft op de nummer elf Hurley.

Amsterdam - Den Bosch (2-3)
21' 1-0 (sc) Mirco Pruyser
36' 1-1 Sebastien Dockier
46' 2-1 (sb) Mirco Pruyser
52' 2-2 (sc) Austin Smith
61' 2-3 Arjen Lodewijks
Amsterdam is bezig met een slechte serie. De thuisnederlaag tegen Den Bosch (2-3) was de vierde verliespartij in vijf wedstrijden. Hierdoor is de ploeg van coach Santi Freixa pas terug te vinden op een achtste plaats op de ranglijst. Den Bosch staat er daarentegen veel beter voor. De formatie is derde na de derde overwinning op rij. Den Bosch kwam tot twee keer toe op achterstand, waarna Arken Lodewijks vlak voor tijd het duel in het voordeel van de Brabanders besliste. Een volledig wedstrijdverslag is hier te vinden.

Klein Zwitserland - Bloemendaal (1-5)
2' 0-1 Thierry Brinkman
17' 0-2 Arthur Van Doren
23' 0-3 (sc) Tim Swaen
44' 0-4 Roel Bovendeert
66' 0-5 (sc) Tim Swaen
70' 1-5 Fabio Blom
Koploper Bloemendaal had weinig moeite met Klein Zwitserland, dat met 5-1 werd verslagen. De Mussen zijn in hun laatste dertien Hoofdklasse-duels ongeslagen. Tim Swaen was twee keer trefzeker uit een strafcorner en ook goaltjesdief Roel Bovendeert wist het net te vinden. Klein Zwitserland zakte een plek naar positie tien ten faveure van Tilburg. De Steenbokken wonnen slechts een van de laatste acht competitieduels.

Oranje-Rood - HGC (4-5)
10' 0-1 Kenta Tanaka
17' 0-2 Maico Casella
24' 1-2 (sc) Mink van der Weerden
26' 1-3 Maico Casella
31' 2-3 Thibeau Stockbroekx
34' 3-3 (sc) Mink van der Weerden
51' 3-4 (sc) Steijn van Heijningen
64' 3-5 Maico Casella
67' 4-5 Thomas Briels
Oranje-Rood en HGC was de meest doelpuntrijke wedstrijd van de elfde speeldag met negen doelpunten. HGC leidde met 1-3, maar zag Oranje-Rood voor rust alsnog langszij komen. Steijn van Heijningen en Maico Casella, met zijn tweede treffer van de middag, stelden een overwinning voor HGC veilig. Hierdoor blijft HGC in de race voor de tickets voor de play-offs. De ploeg staat vierde met nog een inhaalwedstrijd op het programma. Oranje-Rood incasseerde alweer de vijfde nederlaag van het seizoen en voert het rechterrijtje aan op positie nummer zeven.

Pinoké - Hurley (1-0)
45' 1-0 (sc) Alex Hendrickx
De Bosderby werd gewonnen door Pinoké. De enige treffer van het duel kwam, hoe kan het ook anders, op naam van Alexander Hendrickx. Na rust pushte de Belg zijn ploeg naar de vijfde overwinning van het seizoen. Hurley leed de vierde nederlaag op rij en zag concurrent en hekkensluiter Almere een punt dichterbij komen op de ranglijst.

Rotterdam - Kampong (3-2)
4' 1-0 Thijs van Dam
30' 2-0 (sb) Jeroen Hertzberger
51' 2-1 Boet Phijffer
55' 3-1 Jeroen Hertzberger
69' 3-2 Boet Phijffer
Rotterdam is bezig aan een prachtige serie. Na de nederlaag op de eerste speeldag is de ploeg al tien duels zonder nederlaag. Kampong leed alweer de tweede nederlaag op rij en derde in totaal. In de strijd om de play-offs verliezen de Utrechters terrein ondanks dat de formatie nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft. Jeroen Hertzberger had met twee doelpunten een groot aandeel in de Rotterdamse overwinning.