Bautista Agut en Nadal bezorgen Spanje winst Davis Cup

Spanje heeft voor de zesde keer de Davis Cup gewonnen. Op de finaledag sloeg Rafael Nadal in eigen huis het winnende punt binnen in de finale tegen Canada tegen Denis Shapovalov.

Roberto Bautista Agut had Spanje eerder op de dag op voorsprong gezet. Het was een emotionele week voor de Spanjaard, want eerder deze week verloor hij nog zijn vader. Hij verliet logischerwijs deze week dan ook zijn team en miste de wedstrijden tegen Argentinië en Groot-Brittannië, maar keerde in het weekend terug bij het Spaans team en mocht vandaag de wedstrijd openen tegen Canada.

Ondanks de moeilijke omstandigheden won Bautista Agut zijn wedstrijd overtuigend. In twee sets was hij te sterk voor Felix Auger-Aliassime: 7-6 (3), 6-3. In de tweede partij kon Nadal het beslissende punt binnen slaan voor Spanje en hij ging voortvarend van start. Na iets meer dan een half uur won hij de eerste set tegen Shapovalov en ook de tweede set won Nadal, waardoor Spanje de winnaar is van de Davis Cup.

Nadal had een groot aandeel in de zesde titel voor Spanje in de Davis Cup. In zowel de kwartfinale als de halve finale won hij zijn beide enkelspellen en won hij ook tweemaal het beslissende dubbelspel voor zijn land.

De Davis Cup werd deze week in een nieuw format gespeeld. Achttien landen meldden zich voor een finaleweek met een groepsfase, kwartfinales, halve finales en vandaag de finale.

Bautista Agut en Nadal bezorgen Spanje winst Davis Cup (Pro Shots / Action Images)
Bautista Agut en Nadal bezorgen Spanje winst Davis Cup (Pro Shots / Action Images)