Van Gerwen neemt revanche op Price en wint Players Championship Finals

Michael van Gerwen heeft zondag de eindstrijd van de Players Championship Finals in Minehead bereikt. De dertigjarige Brabander versloeg in de halve finales Ian White (11-8) en strijdt later op zondag tegen Gerwyn Price om de toernooizege.

White kon in de openingsfase van de wedstrijd nog enigszins partij bieden aan Van Gerwen, maar werd bij een stand van 2-1-achterstand gebroken. Die ene break bleek het verschil te maken. Van Gerwen staat voor de vijfde keer op rij in de finale van dit toernooi. 

Van Gerwen had zes legs nodig om op gang te komen, maar daarna ging de turbo ook echt aan. Een tiendarter bracht hem op 5-2 en een twaalfdarter zorgde voor 6-3 in de negende leg. White kwam terug tot 6-5, maar Mighty Mike deelde vervolgens twee tikken uit met finishes vanaf 130 en 112. De Vlijmenaar kreeg vervolgens zelf een hoge finish om zijn oren van White, die 141 uitgooide voor 9-7. Even later maakte Van Gerwen het af met een elfdarter voor een 11-8 winst op de Engelsman.

In de finale wacht een ontmoeting met Gerwyn Price. De Welshman hield Chris Dobey met een 11-8 zege uit de finale. Met een fenomenale spurt maakte Price een 1-4 achterstand ongedaan. The Iceman wierp in de tweede sessie drie elfdarters én een 132-finish om terug te komen tot 5-5.

Dobey gaf het initiatief vervolgens af in de zeventiende leg, waarin hij vier pijlen op de dubbels miste. Price raakte dubbel 5 met zijn derde pijl en kwam op 9-8. De oud-rugbyer maakte het vervolgens vakkundig af voor een finaleplek.

Update 6.50 uur

Michael van Gerwen heeft zondag voor de vijfde keer in zijn carrière de Players Championship Finals gewonnen. De Nederlander was in de finale in het Engelse Minehead met 11-9 in legs te sterk voor Gerwyn Price. In de eindstrijd tegen de 34-jarige Price ging Van Gerwen goed van start. In een bizarre eerste leg (beide spelers misten de nodige pijlen op de dubbel) sloeg de wereldkampioen al toe met een break, maar de Welshman kwam na twaalf legs weer langszij (6-6).

Price kon niet lang genieten van zijn comeback, want op 8-8 wist Van Gerwen hem andermaal te breken. Die voorsprong kwam in de laatste leg nog in gevaar, maar op zijn vijfde matchdart maakte de nummer een van de wereld een eind aan de wedstrijd.

De dertigjarige Van Gerwen, die het laatste grote toernooi voor het WK ook won in 2013, 2015, 2016 en 2017 en vorig jaar de finale verloor van Daryl Gurney (9-11), neemt met de zege revanche voor de verloren halve finale bij de Grand Slam of Darts een week geleden. Toen won Price met 12-16 van 'MVG' en later die zondag ook het toernooi.