Spanje en Canada in Davis Cup-finale na spannende halve finales

De tennissers van Spanje en Canada hebben zich in Madrid geplaatst voor de finale van de Davis Cup Finals, die dit jaar voor het eerst in het nieuwe, één week durende format gehouden worden.

Canada speelde in de halve finales tegen Rusland, waar Andrey Rublev met een relatief simpele zege op Vasek Pospisil begon. Denis Shapovalov bracht Canada terug in de strijd met een zege in drie sets op Karen Khachanov, waarna dezelfde spelers het in het dubbelspel tegen elkaar opnamen. Daar moest een beslissende tiebreak aan te pas komen en daarin ging de winst naar Pospisil en Shapovalov.

Spanje speelde tegen de Britten en het was Kyle Edmund die begon met winst op de veteraan Feliciano Lopez. Rafael Nadal trok de stand vrij simpel gelijk met winst op Dan Evans, waarna de twee Spanjaarden met twee tiebreaks afrekenden met Jamie Murray en Neal Skupski.

De finale wordt zondag gespeeld, waarbij het in 1913 gedebuteerde Canada eindelijk voor het eerst in de finale staat. Spanje won de titel vijf keer, allemaal tussen 2000 en 2011, en bereikte daarnaast ook nog vier andere finales.