Oostenrijkse schansspringers beginnen seizoen met teamwinst

De World Cup schansspringen is zaterdag ook van start gegaan. In het Poolse Wisla stond een landenwedstrijd op het programma, zondagochtend wordt de eerste individuele wedstrijd gesprongen - live te zien op Eurosport.

Het was een vrij spannende wedstrijd, waarin het aanvankelijk flink heen en weer ging. Slovenië had even de leiding in handen, maar na de eerste ronde waren het de Polen Piotr Zyla, Jakub Wolny, Kamil Stoch en Dawid Kubacki die de meeste punten verzamelden. Oostenrijk volgde, voor Slovenië, Duitsland en Noorwegen.

In de tweede ronde moesten de Duitsers afhaken, Noorwegen maakte dankzij Daniel André Tande een flinke sprong. Thomas Aasen Markeng viel dan weer wat tegen, maar Marius Lindvik en Robert Johansson hielpen de ploeg alsnog naar de tweede plek.

Voor de Polen ging het in de tweede ronde wat betreft de winst fout: op Kubacki na vielen ze allemaal tegen en de ploeg werd derde. De winst ging naar Oostenrijk, waar Jan Hörl een ronduit slechte tweede sprong kende. Vooral Philipp Aschenwald was echter sterk en met prima optredens van Daniel Huber en Stefan Kraft werd de winst binnengehengeld.