Uitslag FC Utrecht - AZ

AZ blijft in het spoor van Ajax in de eredivisie. De Alkmaarders wonnen de uitwedstrijd bij FC Utrecht met 0-3.

FC Utrecht begon sterk aan de wedstrijd. In de vierde minuut ging een poeier van Sean Klaiber maar net naast de goal van AZ-keeper Bizot. AZ begon echter steeds vaker de bal te krijgen, terwijl de thuisploeg loerde op de counter. In de 24e minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Teun Koopmeiners maakte de 0-1 uit een vrije trap. Oussama Idrissi verdubbelde de voorsprong in de 31e minuut met zijn zevende treffer van dit seizoen. Vlak voor rust probeerde de thuisploeg AZ weer onder druk te zetten voor een aansluitingstreffer,maar er werd niet gescoord.

Calvin Stengs in duel met Adam Maher. (Foto ro Shots / Niels Boersema )

Kort na rust zorgde Boadu voor de beslissing. Na een assist van Stengs scoorde de aanvaller de 0-3. Wijndal was dicht bij de 0-4, maar hij schoot de bal op de paal. In de 65e minuut was er een hele grote kans voor FC Utrecht. Na een voorzet van Klaiber kopte Bahebeck de bal voor de voeten van Van der Maarel, maar die wist de klus niet te klaren. In de 73e minuut was Cavin Stengs dichtbij een treffer, maar zijn harde schot wordt knap gered door doelman Paes. In het vervolg speelde AZ de wedstrijd eenvoudig uit al probeerde Utrecht het nog wel.