FOK! Wat een weer: kans op mist, later zon

Vanochtend zijn er in het zuiden en midden nog hier en daar mistbanken aanwezig. Op de meeste plaatsen lost de mist in de loop van de ochtend op. Er zijn dan perioden met zon, hoewel vooral het noorden en zuidwesten met wolkenvelden te maken hebben. Het blijft droog en de maximumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind is overwegend zuidoostelijk en zwak, in de kustgebieden matig. In het zuiden staat een zwakke wind uit richtingen tussen zuid en west.

Komende nacht is het half tot zwaar bewolkt en ontstaat er in het noorden en oosten op veel plaatsen nevel en mist. In de rest van het land kan later in de nacht in een opklaring ook een mistbank ontstaan. De minimumtemperatuur ligt rond 5°C, in het oosten en noordoosten omstreeks 3°C. Er staat een zwakke, in de kustgebieden soms matige zuidoostelijke wind.

Maandagochtend komt er vooral in het noordoosten mogelijk nog mist voor, verder is er vrij veel bewolking met slechts af en toe zon. In de avond wordt de bewolking in het westen dikker en kan het daar plaatselijk even licht regenen. De middagtemperatuur wordt 8°C in het noorden tot plaatselijk 11°C in het zuiden. De wind is zwak tot matig uit zuid tot zuidoost. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Het strand van Scharendijke in Zeeland  (Foto: Scherpschutter)
Het strand van Scharendijke in Zeeland (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.