Nadal helpt Spanje naar halve finales Davis Cup

Spanje staat in de halve finales van de Davis Cup, het landentoernooi voor tennissers dat dit jaar voor het eerst als een kampioenschap van één week gespeeld wordt - in elk geval wat betreft de finales.

Spanje speelde in Madrid in de kwartfinales tegen Argentinië, waar Guido Pella opende met een zege in drie sets op Pablo Carreño Busta. Rafael Nadal veegde vervolgens Diego Schwartzman met 6-1, 6-2 van de baan en dus moest het dubbelspel uitkomst bieden.

Nadal speelde daar samen met Marcel Granollers tegen Maximo Gonzalez en Leonardo Mayer. De Spanjaarden wonnen de eerste set, maar de Argentijnen sloegen terug. Nadal en Granollers herstelden zich echter en wonnen de derde en beslissende set alsnog, waardoor Spanje bij de laatste vier staat.

Canada plaatste zich voor de laatste vier door Australië te verslaan. Vasek Pospisil versloeg John Millman, waarna Alex de Minaur de stand gelijk kon trekken met winst op Denis Shapovalov. In het dubbelspel waren Pospisil en Shapovalov echter te sterk voor John Peers en Jordan Thompson.

Rusland schakelde Servië uit, wat begon met een simpele zege van Andrey Rublev op Filip Krajinovic. Novak Djokovic was Karen Khachanov dan wel de baas, maar samen met Viktor Troicki kon hij Khachanov en Rublev na een spannende en beslissende tiebreak niet verslaan.

De Britse ploeg had aan twee enkelspelwedstrijden genoeg om Duitsland te verslaan. Kyle Edmund was te sterk voor Philipp Kohlschreiber, waarna Jan-Lennard Struff in drie sets moest buigen voor Dan Evans. Het dubbelspel werd vervolgens niet meer gespeeld.