Sverre Lunde Pedersen past voor wereldbeker in Polen

De Noorse schaatser Sverre Lunde Pedersen heeft zich afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden die vrijdag beginnen in het Poolse Tomaszow Mazowiecki. De regerend wereldkampioen op de 5000 meter is teruggekeerd naar Noorwegen voor nader medisch onderzoek, zo laat de schaatsbond weten.

Pedersen deed afgelopen weekeinde wel mee in het Wit-Russische Minsk, maar presteerde daar al ondermaats. Hij eindigde als veertiende op de vijf kilometer. De schaatser zegt dat zijn lichaam nog niet voldoende hersteld is van de gevolgen van een val met zijn fiets tijdens een trainingskamp eind september in Inzell. De Noorse bond verwacht dat Pedersen er begin december bij de wereldbeker in Astana weer bij is.

De rest van de Noorse ploeg maakt wel zijn opwachting in Polen, ondanks de tegenvallende resultaten van de seizoensopening in Minsk. De equipe wist enkel met Pedersen op de 1500 meter een toptienklassering te veroveren. Olympisch kampioen en oud-wereldkampioen sprint Håvard Lorentzen eindigde op de 500 als achttiende en op de 1000 meter als elfde. Håvard Bøkko eindigde op de 5000 meter op de laatste plaats.