Gameplay onthuld van nieuwe Half-Life: Alyx VR-game

Enkele minuten geleden werd de nieuwe Half-Life-game, Half-Life: Alyx, onthuld door Valve. De VR-game werd een paar dagen geleden al aangekondigd en nu hebben we daadwerkelijke gameplay.

Het is misschien niet waar menigeen op hoopte (Half-Life 3), maar het is wel degelijk door en door Half-Life. We zien first-person beelden van de speler als Alyx, die met de bekende zwevende 'VR-handjes' puzzels oplost, headcrabs ontwijkt, Combine-soldaten beschiet en met objecten smijt. Wat opvalt is dat de gameplaybeelden er ontzettend goed uitzien voor een VR-game, al vallen daar nog moeilijk conclusies aan te verbinden aangezien het niet de 'echte' gameplay is zoals de speler dat mee zou maken. De game speelt zich af tussen de gebeurtenissen van Half-Life en Half-Life 2. Voor meer informatie kun je de officiële website bekijken.

De release van Half-Life: Alyx staat gepland voor maart 2020. De game is exclusief verkrijgbaar voor Windows (Steam VR), maar kan naast Valves eigen Index ook gespeeld worden met de volgende VR-headsets: HTC Vive, Oculus Rift en Windows Mixed Reality.