Slimme dochter belt alarmnummer 911 voor pizza

Een snel denkende dochter in Oregon, Ohio, werkte samen met een eveneens snel denkende telefonist van het alarmnummer 911 om een vermeend incident met huiselijk geweld te stoppen. De vrouw belde de politie en deed alsof ze een pizza bestelde. De échte reden voor de oproep: een man sloeg haar moeder, en de beller wilde hem niet waarschuwen dat ze om hulp riep.


Pizza varkensvlees graag (Bron: ABC12)

"Ik wil graag een pizza bestellen", zegt de vrouw terwijl ze haar adres opgeeft. "U belt 911 om een pizza te bestellen?" vraagt telefonist Tim Teneyck. Nadat hij haar aanvankelijk een standje geeft, zegt ze: "Nee, nee, nee, nee, nee, nee ... Je begrijpt het niet", waarna hij antwoordt: "Ik begrijp je nu."

Ze praten een tijdje in code. "Is die andere man er nog?", vraagt Teneyck. "Ja. Ik heb een grote pizza nodig," antwoord de vrouw. "Oké, hoe zit het medisch? Heb je medische hulp nodig?" hij vraagt. "Nee, met pepperoni", antwoordt ze daarna.

Teneyck had intussen de toegesnelde politie geadviseerd om zonder sirenes naar het adres te rijden. Daar werd een 56-jarige verdachte aangehouden.

Gedurende zijn veertien jaar dienst bij de alarmtelefoon is dit voor Teneyck een eerste keer. "Ik had aan collega's gevraagd of ze dit ook door zouden hebben als zij dit tegen zouden komen, maar allemaal zeiden ze dat ze dit niet serieus genomen hadden", aldus Teneyck. "Ik had het zelf ook pas door toen ze bleef volhouden en voor een tweede keer om een pizza vroeg, toen ging er een belletje rinkelen."