Operatie Alfa: opnieuw grote actie, kamp Lith volledig afgesloten

Operatie Alfa is donderdagmorgen in alle vroegte een nieuwe fase ingegaan. Een woonwagenkamp aan de Maasstraat is Lith is afgesloten voor uitgebreid onderzoek. Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten met hekken. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst wordt sinds 06:00 uur door meer dan honderd agenten het terrein uitgekamd.

De actie in Lith houdt verband met het grote onderzoek naar een criminele familie in Oss. Vorige week werd het woonwagenkamp aan de Hoogheuvelstraat in Oss drie dagen lang hermetisch afgesloten en doorzocht. Er werden grote hoeveelheden drugs, geld en zware vuurwapens gevonden. Drie kopstukken van de criminele familie, Martien R., zijn zoon Anton en oudere broer Toon, werden opgepakt. Vandaag werden er geen aanhoudingen verricht, maar nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

Woonwagenkamp afgesloten
Het kamp en de directe omgeving zijn volledig afgesloten met hekken. Samen met specialisten van Defensie en de Belastingdienst wordt door meer dan honderd agenten op het terrein gezocht naar onder meer geld, drugs en vuurwapens. Het onderzoek in Lith gaat meerdere dagen duren. Daarom is, net als voor de bewoners van het kamp in Oss, gezorgd voor vervangende woonruimte. Ook op andere locaties wordt gezocht. Het gaat om een woning en een bedrijf in Oss, en een chalet op een vakantiepark in Friesland.

Operatie Alfa
Operatie Alfa begon op woensdag 13 november. Na het grote onderzoek op het woonwagenkamp in Oss, vonden later nog doorzoekingen plaats in Berghem, Macharen en Oijen. In Berghem werden onder meer harddrugs en chemicaliën voor de productie van synthetische drugs gevonden: “Het gaat om een omvangrijk onderzoek dat al langere tijd loopt. Honderden medewerkers zijn zichtbaar en onzichtbaar betrokken bij deze actie tegen ondermijnende criminaliteit en dat vraagt een enorme organisatie. Daarom is deze operatie ook opgedeeld in meerdere fases”, zo vertelt de onderzoeksleiding.

Afbeelding: Politie
Afbeelding: Politie