4 maanden cel voor bedreiging met insulinepen

De rechtbank veroordeelt een 38-jarige man uit Almelo voor bedreiging tot een gevangenisstraf van 4 maanden. De man maakte zich schuldig aan het bedreigen van 1 van de hulpverleners van een kliniek waarin hij verbleef. Hij gebruikte daarbij niet alleen woorden. Ook maakte de Almeloër gooiende/prikkende bewegingen met een insulinepen waarvan de naald gebruikt was.

Psychische problemen
De man is eerder voor soortgelijke feiten veroordeeld. Er staat tegenover dat bij de man sprake is van ernstige psychische problemen. Volgens de rechtbank kunnen de bedreigingen door deze problemen verminderd aan de man worden toegerekend. De kans op herhaling wordt zonder verdere behandeling en begeleiding als hoog ingeschat. Daarom is het belangrijk dat de man een klinische behandeling krijgt en verdere dagelijkse begeleiding om hem te ondersteunen op alle leefgebieden. De reclassering adviseert om dit binnen het hulpverleningskader van een eerdere opgelegde voorwaardelijke straf te doen.

Verder met behandeling
De rechtbank legt de man een gevangenisstraf van 4 maanden op en zal de vordering om een eerder opgelegde voorwaardelijke straf alsnog uit te zitten afwijzen. Hierdoor is het mogelijk dat de man binnen het hulpverleningskader verder kan gaan met zijn behandeling. Het herhalingsgevaar kan op deze manier worden ingeperkt.