Van Kalmthout volgend seizoen in de IndyCar Series

Rinus van Kalmthout rijdt komend seizoen in de Amerikaanse IndyCar Series. De 19-jarige coureur heeft een contract als eerste coureur ondertekend bij Ed Carpenter Racing.

Van Kalmthout, in Amerika bekend als Veekay, rijdt het volledige seizoen, inclusief de Indy 500. De Noord-Hollander is superblij met zijn nieuwe stoeltje. “Een megastap in mijn carrière”, aldus Van Kalmthout op een persconferentie op het hoofdkantoor van sponsor Jumbo Supermarkten. “Het is niet makkelijk om in de IndyCar te komen. Er zijn maar een beperkt aantal stoeltjes. Dus als ik niet zulke goede jaren had gehad, had ik hier nooit gestaan. Ik ben supertrots om hier te staan en dit nieuws te kunnen melden. Een megastap in mijn loopbaan.”

Van Kalmthout begon zijn 'Road to Indy' drie jaar geleden. In 2017 werd hij tweede in het F2000 kampioenschap en een jaar later won hij het Pro Mazda kampioenschap. Dit seizoen maakte hij de overstap naar de IndyLights en deed lang mee voor het kampioenschap. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met een tweede plaats. Die tweede plaats was genoeg om voldoende indruk te maken bij Ed Carpenter Racing.

Eerder waren Arie Luyendijk en Robert Doornbos actief in de IndyCar Series. Het nieuwe seizoen begint op 15 maart op het stratencircuit van St. Petersburg in Florida.