CitroŽn beŽindigt deelname aan WK rally

Citroën keert in 2020 niet terug in het WK rally. De Franse autofabrikant heeft dat besloten nadat Sébastien Ogier bekend heeft gemaakt over te stappen naar Toyota.

De Fransman Ogier en zijn Finse teamgenoot Esapekka Lappi hebben voor 2020 nog een contract bij Citroën, desondanks heeft Ogier besloten weg te gaan. De zesvoudig wereldkampioen beleefde een lastig seizoen en werd met zijn Citroën C3 WRC derde in het eindklassement. Ook bij de constructeurs was er een derde plaats.

Eerder had Citroën al bekendgemaakt na 2021 te stoppen. In het seizoen daarna stapt het WK over naar auto's met een hybride-aandrijving. Omdat Citroën volgend seizoen niet beschikt over een topcoureur heeft men het afscheid een twee jaar vervroegd.

“Onze beslissing om ons terug te trekken uit het WRC aan het einde van 2019 volgt op de keuze van Sébastien Ogier om Citroën Racing te verlaten”, vertelt Citroën CEO Linda Jackson. “We hadden deze situatie natuurlijk niet gewild, maar we konden ons geen seizoen 2020 voorstellen zonder Sébastien. Een deel van het DNA van Citroën is verbonden met de rallysport en we zijn dan ook trots dat we een van de meest succesvolle merken zijn in de geschiedenis met 102 overwinningen en acht wereldtitels bij de constructeurs.”