150.000 zorgmedewerkers staken voor betere CAO

Een overweldigend aantal ziekenhuizen sluit vandaag de deuren voor niet-spoedgevallen tijdens de eerste landelijke ‘ziekenhuisstaking’. Honderden afdelingen, zoals operatiekamers, radiologie, verpleegafdelingen, facilitaire dienst en laboratoria, worden 24 uur lang gesloten voor niet-spoedeisende zaken. De actiebereidheid is groot: meer dan 90% van de Nederlandse ziekenhuizen en revalidatiecentra doen mee aan de stakingsdag.

150.000 medewerkers, verspreid over 119 locaties (83 ziekenhuizen, 32 poliklinieken, 4 revalidatiecentra) leggen die dag hun werk neer omdat ze boos zijn op de NVZ vanwege het uitblijven van een goede cao. In een groot deel van de ziekenhuizen worden ook (ludieke) acties gevoerd. Welke locaties meedoen aan de staking, is hier te zien.

Tijdens de landelijke stakingsdag van de ziekenhuismedewerkers op 119 locaties, zal ook per ziekenhuis een afvaardiging naar het Jaarbeursplein in Utrecht komen. Hier vertellen medewerkers hun verhaal, herhalen de vakbonden hun eisen en overhandigt FNV-voorzitter Han Busker aan NVZ-voorzitter Ad Melkert een petitie met duizenden steunbetuigingen voor de medewerkers in de ziekenhuizen.

Uitingen van ongenoegen in de zorg  (Foto: FOK!)
Uitingen van ongenoegen in de zorg (Foto: FOK!)