NFL: Chargers en Chiefs strijden in Mexico tot laatste seconden

In het Estadio Azteca in Mexico-Stad hebben de Los Angeles Chargers en Kansas City Chiefs tijdens Monday Night Football een pittig duel uitgevochten. Dat ging tot de laatste seconden door en werd bij de goalline beslist.

Dankzij een rake field goal van Michael Badgley kwamen de Chargers in het eerste kwart op voorsprong, maar een 6-yard touchdown run van LeSean McCoy hielp de Chiefs langszij. Badgley trapte in het tweede kwart nog twee keer raak, Harrison Butker deed dat één keer en dus stond het halverwege 9-10 voor de Chiefs.

In het derde kwart rende Darrel Williams de bal vanaf 6 yards de endzone in namens de Chiefs, waarna Travis Kelce met een fraaie catch kwam op een 23-yard pass van Chiefs-quarterback Patrick Mahomes, wat de Chiefs op 9-24 bracht. De Chargers gaven niet op en kort voor het einde van het derde kwart bereikte quarterback Philip Rivers teamgenoot Keenan Allen voor een 7-yard touchdown, waarna Rivers hij de bal voor de 2-point conversion bij Hunter Henry bezorgde: 17-24.

Met nog een minuut te gaan gingen de Chargers nog eens vol in de aanval, waarbij Rivers een fenomenale 50-yard pass afleverde bij wide receiver Mike Williams, die er een even fraaie catch van maakte. Een touchdown kwam dichterbij, maar met achttien seconden te gaan plukte Austin Ekeler (Chiefs) een pass van Rivers in de endzone vakkundig uit de lucht voor een interception, waarmee de wedstrijd gedaan was.

Chargers - Chiefs (Bron: YouTube)