Bondscoach E. Koeman doet goede zaken met Oman in WK-kwalificatie

Bondscoach Erwin Koeman heeft met de nationale voetbalploeg van Oman in de WK-kwalificatiereeks een nipte zege geboekt op India. Oman was in Muscat met 1-0 te sterk voor de Indiërs.

Mohsin Al Ghassani maakte in de 33e minuut het doelpunt. In de zevende minuut had Al Ghassani nog een penalty gemist. Oman staat tweede in groep E van het Aziatische kwalificatietoernooi voor het WK, met een punt minder dan Qatar. De Qatarezen zijn mogen als gastland automatisch meedoen aan de mondiale eindronde van 2022. Het land is is toch actief in het kwalificatietoernooi omdat het toernooi ook telt als kwalificatietoernooi voor de Azië Cup. Qatar won eerder op de dag met 1-0 van Afghanistan. Koeman heeft met Oman vier van de vijf kwalificatiewedstrijden gewonnen. Qatar heeft met dertien punten een punt meer dan Oman. 

Syrië deed in groep A goede zaken. Het won met 1-0 van de Filipijnen. Het duel werd gespeeld in Dubai. Het land heeft met vijftien punten uit vijf wedstrijden de maximale score in de groep. China volgt op zeven punten, maar heeft een duel minder gespeeld. In de groep wonnen de Maledieven met 3-1 van Guam. 

# Thuis Uit Uitslag
A Malediven Guam 3-1
A Syrië Filipijnen 1-0
B Jordanië Taiwan 5-0
B Nepal Koeweit 0-1
C Irak Bahrain 0-0
C Hong Kong Cambodia 2-0
D Yemen Singapore 1-2
D Uzbekistan Palestina 2-0
E Afghanistan Qatar 0-1
E Oman Iran 1-0
F Kirgizië Tajikistan 1-1
F Myanmar Mongolië 1-0
G Vietnam Thialand 0-0
G Malesië Indonesië 2-0
H Turkmenistan Sri Lanka 2-0
H Libanon Noord-Korea 0-0

Standen in de groep. (Bron: Wikipedia)
Standen in de groep. (Bron: Wikipedia)