Judoka Vermeer mist de Spelen na afgescheurde hamstring

Sanne Vermeer mist zo goed als zeker de Olympische Spelen van volgend jaar. De 21-jarige judoka liep afgelopen weekend in Portugal een zware blessure op aan haar hamstring en is daarmee zo'n zes tot negen maanden uitgeschakeld.

Vermeer liep haar zware blessure op bij wedstrijden in Portugal. Nader onderzoek in het ziekenhuis van Epe werd duidelijk ze haar linkerhamstring heeft afgescheurd. Vermeer: "Dit jaar verliep tot nu toe supergoed. In één klap komt daar vroegtijdig een einde aan. Het enige wat ik kan doen, is me volledig focussen op mijn revalidatie en nog sterker terugkomen."

Vermeer streed in de klasse tot 63 kilogram met de 29-jarige Juul Franssen om een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio. Franssen stond op het moment op de vijfde plaats van de wereldranglijst, vier plekken hoger dan de ongelukkige Vermeer.

Het is niet toegestaan meerdere judoka's van één land in dezelfde categorie af te vaardigen, waardoor Franssen zeer waarschijnlijk na de Spelen gaat. Voor de 21-jarige Vermeer is het nog even wachten op haar eerste Olympische Spelen.