Zwitserland en Denemarken naar EK voetbal

Zwitserland en Denemarken hebben zich op de slotdag van groep D in de EK-kwalificatie geplaatst voor het eindtoernooi van volgend jaar. De Zwitsers hadden in Gibraltar genoeg aan een gelijkspel, net als Denemarken in Ierland.

Voor Zwitserland was die opgave geen probleem, hoewel het bij rust nog maar 0-1 stond. In de tweede helft stond er vrij snel 0-3 op het bord, waarna Reece Styche zowaar een goal maakte namens het thuisland. De Zwitsers waren echter nog drie keer trefzeker en wonnen met 1-6.

In Dublin stond na meer dan een uur spelen nog steeds geen enkele goal op het scoreboard, maar twintig minuten voor tijd tekende Martin Braithwaite dan voor de Deense openingsgoal. De Ieren moesten winnen om zich rechtstreeks voor het EK te plaatsen, maar het bleef bij een goal van Matthew Doherty en dus 1-1.

Italië was al geplaatst, maar had weinig genade met Armenië: na tien minuten stond het 2-0, bij rust was het al 4-0 en in de laatste twintig minuten scoorde de ploeg er nog eens vier, wat uiteindelijk een 9-1 resultaat opleverde - de grootste overwinning sinds Italië in 1948 met 9-0 van de VS won.