'Valve komt met VR-game Half-Life: Alyx'

Een spraakmakend gerucht kwam ons vandaag ten gehore: Valve zou werken aan een heuse Half-Life-game. Volgens bronnen zou de game Half-Life: Alyx heten en VR-only gaan worden.

Morgen is het 21 jaar geleden dat de originele Half-Life verscheen. Nu is Valve niet zo van het 'vieren' van hun franchises, maar de geruchten zouden komen van een leaker met enige geloofwaardigheid. Het is dezelfde persoon die eerder dit jaar met een lek kwam van Dota: Underlords. De geruchten zouden gebaseerd zijn op een interview tussen Geoff Keighley (Game Awards) en Robin Walker (Team Fortress 2). 

"In maart 2020 verschijnt Half-Life: Alyx", aldus Keighley volgens een inmiddels verschenen transcript van het interview. Alyx Vance was een van de hoofdpersonen uit Half-Life 2 en speelde een grote rol in het (onafgemaakte) verhaal van die game. Veel mensen roepen dat het gerucht nep is, al heeft Valve wel gezegd nog dit jaar met een 'flagship VR game' te komen. Even afwachten tot 12 december dus, want dan zou naar verluidt Half-Life: Alyx getoond gaan worden tijdens de Game Awards.