Elon Musk: 'We kunnen autisme en schizofrenie oplossen met Neuralink'

Elon Musk heeft weer van zich laten horen en hoewel dat vorige week al was, willen we het toch nog even melden. Het heeft namelijk best betrekking op de gemiddelde FOK!ker: Musk zegt onder meer autisme 'op te kunnen lossen'.

In de podcast 'Artificial Intelligence' spreekt Musk met Lex Fridman over Neuralink, een project waarmee een AI-chip in een menselijk brein geïmplanteerd moet kunnen worden om zo hersenactiviteit te meten en uiteindelijk misschien zelfs te stimuleren.

"Ik denk dat Neuralink om te beginnen veel hersengerelateerde ziektes oplost", aldus Musk. "Dat kan van alles zijn, autisme, schizofrenie, geheugenverlies...iedereen krijgt op een gegeven moment met geheugenverlies te maken, er zijn ouders die zich de namen van hun kinderen niet meer kunnen herinneren."

Overigens is niet helemaal duidelijk wat Musk precies bedoelt, aangezien autisme een stoornis is, geen ziekte. De baas van Tesla en SpaceX heeft het ook over het behandelen van Alzheimer en Parkinson, hoewel zijn uiteindelijke doel is om het menselijke bewustzijn samen te kunnen laten gaan met kunstmatige intelligentie.

Neuralink is bedoeld om de 'dreiging' van digitale superintelligentie tegen te gaan, zegt Musk. "We kunnen niet slimmer worden dan een digitale supercomputer...if you can't beat 'em, join 'em."

Musk in gesprek met Fridman (Bron: YouTube)