Portugal plaatst zich voor EK na winst in Luxemburg

Ook Portugal is komende zomer van de partij op het Europees kampioenschap voetbal. De ploeg streed in groep B nog met Servië om één overgebleven startbewijs, waarbij het één punt voorsprong moest verdedigen.

Portugal ging op bezoek bij Luxemburg en kwam dankzij Bruno Fernandes kort voor rust eindelijk op voorsprong. Daar bleef het ook lang bij, tot Cristiano Ronaldo een paar minuten voor tijd dan eindelijk de verlossende 0-2 maakte, waarmee plaatsing voor het EK een feit was.

Servië stond tegen Oekraïne op voorsprong nadat Aleksandar Mitrovic tien minuten na rust de 2-1 scoorde, maar in blessuretijd tekende Artem Besyedin voor de gelijkmaker: 2-2. Servië eindigt zo als derde in de groep, maar mag wel naar de play-offs.

Ook groep A werd afgesloten, maar Engeland en Tsjechië waren daar al geplaatst. Kosovo eindigt als derde en mag net als nummer vier Bulgarije naar de play-offs. Frankrijk en Turkije gaan zoals al bekend was vanuit groep H naar het EK, IJsland speelt de play-offs, Albanië, Andorra en Moldavië zijn klaar.