Miedema helpt Arsenal aan zege voor recordaantal toeschouwers

Mede dankzij een doelpunt van Vivianne Miedema heeft Arsenal vandaag in de FA Women's Super League een 0-2 overwinning geboekt op Tottenham Hotspur. North London Derby trok vandaag 38.262 toeschouwers, een record in de Engelse vrouwencompetitie. Het vorige record stond met 31.213 toeschouwers op naam van de derby tussen Manchester United en Manchester City op 7 september.

Arsenal kwam in de wedstrijd in de 67e minuut op voorsprong dankzij aanvoerder Kim Little. In de 82e minuut verdubbelde Miedema de voorsprong. Het betekende al haar dertiende doelpunt in tien duels dit seizoen voor de club uit Londen. Bij Arsenal speelde verder Daniëlle van de Donk ook de hele wedstrijd mee, Jill Roord viel kort voor tijd nog in. Siri Worm, de Nederlandse linksback van Spurs, werd in de 83ste minuut gewisseld.

Chelsea gaat in de competitie aan de leiding met 16 punten, Manchester City staat tweede met 15 punten. Ook Arsenal heeft 15 punten maar een net iets minder doelsaldo.