Binder en KTM sluiten Moto2-avontuur af met winst en gaan op naar MotoGP

Motorfabrikant KTM heeft met een zege afscheid genomen van de Moto2. Op het circuit van Valencia won Brad Binder de laatste race van het jaar, waarmee hij het Moto2-avontuur van zichzelf en zijn team - KTM stopt met de Moto2, Binder gaat met het merk naar de MotoGP - op prachtige wijze afsloot.

Jorge Martin kende vanaf de tweede plek een sterke start en nam de leiding, voor Thomas Lüthi, Binder, polesitter Jorge Navarro, Luca Marini en Xavi Vierge. Lüthi nam de leiding al snel over, want Martin maakte een foutje en viel een paar plekken terug.

Na een paar ronden hadden Lüthi, Binder en Navarro een gaatje naar de rest, aangevoerd door een duellerende Stefano Manzi en Martin. Binder deed even een aanval op de koppositie, maar Lüthi sloeg dat af en verwees de Zuid-Afrikaan weer naar de tweede plek.

Bij het ingaan van de laatste ronde was Binder er toch in geslaagd de koppositie over te nemen en dit keer sloeg hij een gaatje naar Lüthi, Navarro en de aangesloten Manzi. Binder werd niet meer bedreigd en won, voor Lüthi en Navarro, die Manzi achter zich hield.