Ook Kroatië en Oostenrijk naar EK voetbal

Nederland en Duitsland plaatsten zich zaterdagavond met een 0-0 gelijkspel tegen Ierland en een 4-0 zege tegen Wit-Rusland voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar, maar nog twee landen konden de kalenders vrij gaan maken: Kroatië en Oostenrijk.

Kroatië speelde in groep E thuis tegen Slowakije, dat dankzij Robert Bozenik na een half uur op voorsprong kwam. In de tweede helft kon het feest in Rijeka echter losbarsten: Nikola Vlasic trok de stand gelijk, Bruno Petkovic was vier minuten later al goed voor de 2-1 en Ivan Perisic gooide de deur twintig minuten voor tijd min of meer in het slot, waar het ook bij bleef. De Kroaten zijn zo geplaatst, Hongarije, Wales en Slowakije maken allemaal nog kans op het tweede ticket.

In groep G was Polen al geplaatst, maar het tweede startbewijs was nog niet vergeven. Oostenrijk kwam tegen Noord-Macedonië na zeven minuten al op voorsprong dankzij David Alaba, Stefan Lainer verdubbelde de score kort na rust. Vlatko Stojanovski scoorde in blessuretijd nog wel, maar de Oostenrijkse zege was een feit en daarmee was ook de EK-kwalificatie definitief binnen.