Volop teamorders bij WTCR in Macau

Op het beruchte Guia Circuit in Macau heeft Yvan Muller ook op zondag prima zaken gedaan in de strijd om de titel in de WTCR. Norbert Michelisz gaat daar weliswaar nog aan de leiding, de Fransman maakte gedurende het weekeinde veel punten goed. Zondag stonden de tweede en derde race op het programma.

Race twee
Yann Ehrlacher pakte vanaf poleposition de leiding, maar de Fransman liet zijn Lynk & Co-merkgenoten Thed Björk en Muller al snel voorbij, omdat die twee nog kans hebben op de titel. Muller nam zelfs al snel de leiding over, terwijl zijn neef Ehrlacher titelconcurrent Esteban Guerrieri achter zich moest houden.

Dat lukte niet echt, Ehrlacher viel zelfs snel terug naar plek zeven achter Nicky Catsbug, maar Kevin Ceccon pakte Guerrieri's derde plek dan weer af. Catsburg verschalkte ondertussen Johan Kristoffersson, waarna hij probeerde om teamgenoot en WK-leider Michelisz te helpen door Guerrieri te pakken.

Catsburg slaagde er niet in Guerrieri te verschalken en dus zat er helaas maar één ding op: zich vanaf de vijfde plek terug laten zakken naar de twaalfde stek, zodat Michelisz een extra puntje kon pakken op de tiende plek. Muller won voor Björk en Ceccon, Tom Coronel eindigde achter Catsburg als dertiende en Niels Langeveld werd zestiende.

Race drie
Met Rob Huff en Andy Priaulx op de voorste rij ging de slotrace van start en laatstgenoemde pakte daarbij de leiding. Jean-Karl Vernay, Kristoffersson en Björk sloten aan, Catsburg duelleerde daarachter met Muller. Het ging zo lang door, tot Björk - ook nog kanshebber op de titel - in de slotronde genaaid werd door zijn team: hij moest twee plekken inleveren, zodat hij achter Muller reed en de Fransman een extra puntje pakte.

Voorin wist Priaulx landgenoot Huff van zich af te houden en de Brit, rijdend voor het Lynk & Co waar ook Muller voor rijdt, mocht de race van de fabrikant zowaar winnen. Dat deed hij dus ook, voor Huff, Vernay en Kristoffersson. Catsburg werd vijfde en hield Muller van zich af, een ongetwijfeld zwaar geïrriteerde Björk werd zevende. Coronel eindigde als elfde, Langeveld als dertiende.

In het kampioenschap staat Michelisz nog altijd op kop, maar Guerrieri heeft slechts negen punten achterstand en Muller volgt nu op elf punten. De geslachtofferde Björk heeft met 28 punten ook nog een theoretische kans.