BDO-kampioene Suzuki geplaatst voor PDC WK

Mikuru Suzuki heeft zich zaterdag geplaatst voor het wereldkampioenschap darts van de PDC. De Japanse gaat haar debuut maken in Alexandra Palace.
De regerend wereldkampioene was met afstand de sterkste tijdens het kwalificatietoernooi voor niet-Britse speelsters in Duitsland. In de finale versloeg zij landgenote Kasumi Sato met 6-3. Op weg naar de eindstrijd stond Suzuki maar zes legs af in vier duels.

Anastasia Dobromyslova, vorig jaar winnaar van dit WK-kwalificatietoernooi, werd in de kwartfinale uitgeschakeld door Corrine Hammond. De laatste acht was ook het eindstation voor Aletta Wajer en Priscilla Steenbergen, de beste landgenoten van het toernooi. Aileen de Graaf verloor in de achtste finales van verliezend finalist Sato.

Suzuki maakte afgelopen week op de Grand Slam of Darts haar televisiedebuut bij de PDC. Ze kwam in een poule terecht met Dimitri van den Bergh, Robert Thornton en titelverdediger Gerwyn Price. Hoewel zij zeven legs wist te pakken, eindigde ze met nul overwinningen onderaan in haar poule.

Over anderhalve week mogen de Britse dames strijden om plaatsing voor WK. Vorig jaar werd dat toernooi gewonnen door Lisa Ashton, die eerder aangaf opnieuw mee te doen aan het kwalificatietoernooi.

Uitslagen qualifier vrouwen alles behalve Groot-Brittannië - Kwartfinales
Mikuru Suzuki 6-2 Aletta Wajer
Corrine Hammond 6-5 Anastasia Dobromyslova
Renata Slowikowska 6-5 Sandra Kaup
Kasumi Sato 6-4 Priscilla Steenbergen

Halve finale
Mikuru Suzuki 6-1 Corrine Hammond
Kasumi Sato 6-1 Renata Slowikowska

Finale
Mikuru Suzuki 6-3 Kasumi Sato