Verschoor 4e in kwalificatierace Macau, Vips wint

Jüri Vips heeft op het beruchte Guia Circuit in Macau de kwalificatierace gewonnen voor de Formule 3 World Cup gewonnen, ook wel bekend als de Grand Prix van Macau. Richard Verschoor vertrok op het nauwe stratencircuit bij China vanaf de vijfde plek.

Polesitter Vips behield bij de start de leiding, maar bij de eerste passage van de beruchte Lisboa-bocht ging het uiteraard weer fout: vlák achter Richard Verschoor werd ietwat enthousiast de aanval geopend, wat erin resulteerde dat Arjun Maini de bandenstapel raakte en alles achter hem vast kwam te zitten. Voor Frederik Vesti en Jake Hughes, vlak achter Verschoor rijdend, was het ook klaar, net als voor Maini en Daniel Ticktum, de winnaar van de vorige twee jaar.

Na twee ronden achter de safety car konden we door, met Vips, Robert Shwartzman, Christian Lundgaard, Callum Ilott en Verschoor voorop. Daar bleef het even bij, tot Verschoor met twee ronden te gaan Ilott via de slipstream verschalkte. Vips pakte de winst, Shwartzman en Lundgaard finishten achter hem en Verschoor kwam op een keurige vierde plek over de streep.

Zondagochtend staat de 'echte' race op het programma, met de uitslag van zaterdagochtend als startvolgorde. Om half negen Nederlandse tijd gaat de race van start.