Berg helpt Zweden op weg naar EK

Zweden heeft zich geplaatst voor het Europees kampioenschap voetbal van volgend jaar. De ploeg won in Boekarest met 0-2 van Roemenië dankzij goals van Marcus Berg en Robin Quaison, wat hen definitief een plekje op het eindtoernooi opleverde.

In dezelfde groep won Spanje met 7-0 simpel van Malta, hoewel het bij rust met 2-0 nog wat karig leek. Noorwegen boekte thuis een 4-0 zege op de Faroëreilanden en mag net als Roemenië via de play-offs een plekje proberen te bemachtigen.

In groep D zijn de kaarten nog niet helemaal verdeeld. Denemarken boekte een simpele 6-0 zege op Gibraltar, Zwitserland had het flink moeilijk met Georgië en won pas dankzij een goal van Cedric Itten in de 77e minuut. De Denen en Zwitsers staan er het best voor, Ierland kan zich eventueel ook nog direct plaatsen.

Finland had zich in groep J al voor het eerst in de geschiedenis voor het EK geplaatst en bekroonde dat met een wat moeizame 3-0 zege op Liechtenstein. Het ook al geplaatste Italië klopte Bosnië in Zenica met 0-3, terwijl Griekenland een 0-1 overwinning pakte in Armenië.