Koeman wint met Oman in WK-kwalificatie, Van Marwijk onderuit met Emiraten

Erwin Koeman heeft donderdag met Oman een eenvoudige overwinning geboekt in de strijd om een ticket voor het WK van 2022 in Qatar. Het sultanaat versloeg Bangladesh met 4-1. Eerder op de dag verloor Bert van Marwijk met de Verenigde Arabische Emiraten bij Vietnam: 0-1.

Mohsen Johar opende kort na rust de score voor Oman tegen Bangladesh, waarna Rabia Al Mandhar en invaller Arshad Al Alawi de voorsprong verder uitbreidden. Biplu Ahmed deed vervolgens wat terug namens de Bengalen en Amran Al Hidi bepaalde in blessuretijd de eindstand in Masqat. Koeman bezet met Oman de tweede plaats in groep E met negen punten uit vier wedstrijden. Qatar is met tien punten koploper in deze poule, maar is als gastland van het komende WK al verzekerd van een ticket. Het land doet wel mee aan de kwalificatie, omdat dit toernooi ook de kwalificatie voor de Azië Cup is. 

De Emiraten van Van Marwijk gingen door een treffer van Nguyen Tien Linh voor rust onderuit. De VAE stond op dat moment net met tien man door een directe rode kaart voor Khalifa Al Hammadi. Bij Vietnam speelde Doàn Van Hau. De twintigjarige verdediger wordt dit seizoen door sc Heerenveen gehuurd van Hanoi FC, maar is nog niet in actie gekomen voor zijn huidige werkgever.

De Verenigde Arabische Emiraten staan door de verliespartij tegen Vietnam na vijf van de tien speeldagen met zes punten nog altijd op de derde plaats in groep G, achter Vietnam (tien punten) en Thailand (zeven punten). Maleisië op plek vier heeft ook zes punten. 

De Aziatische WK-kwalificatie bevindt zich momenteel halverwege in de tweede ronde, die bestaat uit acht poules van vijf landen. Alle groepswinnaars én de vier beste nummers twee plaatsen zich voor de finaleronde in de Aziatische zone. Syrië, Australië en Japan hebben tot nu toe alle duels gewonnen. 

# Thuis Uit Uitslag
A Malidiven Filipijnen 1-2
A Syrië China 2-1
B Jordanië Australië 0-1
B Kuwait Taiwan 9-0
C Hong Kong Bahrain 0-0
C Irak Iran 2-1
D Uzbekistan Saudi Arabië 2-3
D Yemen Palestina 1-0
E Afghanistan India 1-1
E Oman Bangladesh 4-1
F Kyrgizië Japan 0-2
F Myanmar Tajikistan 4-3
G Vietnam VAE 1-0
G Maleisië Thailan 2-1
H Libanon Zuid-Korea 0-0
H Turkmenistan Noord-Korea 3-1

De standen in de groepen zijn hier terug te vinden.